Hvad sælger din virksomhed?

Hvad sælger din virksomhed? Det er et spørgsmål vi ofte stiller vores kunder, men som vi lige så ofte oplever at mindre- og mellemstore virksomheder har svært ved at give et præcist svar på.

Svaret er ofte, at virksomheden har flere overlappende services, at prisen er varierende og at deres services er svære at beskrive kortfattet – og her går det altså galt. For hvordan skal kunderne kunne træffe en købsbeslutning om noget de ikke kan gennemskue fordelene ved og prisen på?

Når lange tekster dræber dit salg

Løsningen på udefinerede serviceprodukter er desværre ofte: Mere tekst. Rigtig-meget-tekst. Og vi ser derfor tit landingssider med lange, ufokuserede, forvirrende og sommetider drøn-kedelige tekster, hvor man skal lede længe efter information om hvad virksomheden egentlig sælger. Forbrugernes attention-span er utrolig kort og forventningerne er tårnhøje – derfor har du som virksomhed kort tid til at forklare hvad din virksomhed sælger og hvorfor kunderne skal vælge dig. Og så er lange og ufokuserede tekster altså en rigtig dårlig forretning.

Du tænker måske at kunderne gerne vil vide noget om dig, virksomhedens historie, osv.? Det kan godt være, men det hører ikke hjemme på dine services landingssider. Gider du måske selv bruge flere minutter på at læse dig igennem livshistorier, for at finde ud af hvilke services en virksomhed sælger – Nej vel? Det hører til under ’om mig’, på en blog eller noget tilsvarende. Derfor: Kort dine tekster væsentligt ned på dine serviceprodukters landingssider, så de kun har fokus på at besvare kundernes mest centrale spørgsmål.

Kundernes mest centrale spørgsmål

For at lave en knivskarp landingsside skal du altså kunne beskrive din service kort og præcist. Derfor skal du kunne besvare følgende spørgsmål: Hvad sælger din virksomhed, hvad får kunderne ud af at købe din service, hvad siger tidligere kunder og hvad koster den? – Og for at det bliver muligt for dig at besvare disse, skal du gøre dig klart hvilke services din virksomhed egentlig sælger.

Sådan gør du:

  • Sæt dig ned med en blyant og et stykke papir eller en computer
  • Skriv den/de service(s) ned som din virksomhed sælger/vil sælge og lav en skarp opdeling mellem dem. Fx 1) clairvoyance og 2) healing eller 1) pensionsrådgivning, 2) boligrådgivning og 3) aktie/investeringsrådgivning.
  • Giv hver service et kort og lækkert navn, som fortæller hvad servicen er.
  • Byg dine landingssider op efter dine service, så hver landingsside præsenterer det du sælger kortfattet.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om hvordan du laver en enkel landingsside? Se vores webinar om hvordan du laver en superskarp landingsside, der giver kunder her.

Eller få en mere detaljeret skabelon til en effektiv landingsside, der sælger her.