Er du i tvivl om din markedsføring virkelig giver resultater eller hvor dine salg egentlig kommer fra, så bør du nok læse med her.

Som du nok ved giver Google Analytics dig en værdifuld mulighed for tracke din hjemmesides besøg, samt de besøgendes adfærd. I blandt dem også dine salg og konverteringer – forudsat du har sat det korrekt op!

Men vidste du så også, at Analytics som udgangspunkt tilskriver konverteringerne til det sidste stop før din hjemmeside?

En hurtig fodbold reference

Vi ved alle at Messi scorer en masse lækre mål for FC Barcelona. Dog glemmer man ofte, at det måske var en hårdtslidende medspiller der lagde gudeafleveringen, som gjorde det så nemt for ham at score!

Det samme gør sig gældende i Analytics.
For selvom alle dine konverteringer står under Facebook eller emails, så kan de sagtens havde fundet dig igennem helt andre kilder.

 

Lad os tage et nyt eksempel

Du søger på Google efter et par nye sko, og finder en fed hjemmeside med et par som er lige dig. Du får ikke købt med det samme, men tre dage senere ser du skoene igen på Facebook – hér slår du til!

På Analytics vil det nu fremstå som om at Facebook er din primære indtægtskilde ud fra deres standard tilskrivningsmodel som hedder ’Sidste klik’.

’Sidste klik’ fortæller nemlig Google at den skal traktere sidste stop før din hjemmeside, som kilden til det hele.
Derudover har du måske også oplevet at dine konverteringer står under Mobilepay, Paypal, Quickpay eller noget helt helt andet.

– Jamen, er det en skidt ting?
For dig der ønsker at effektivisere din forretning, så er det bestemt værd at få styr på!

Hvis dit betalingssystem står som den overordnede salgskanal, så bliver det svært at finde frem til hvilken markedsføring der virker, og hvilken der bestemt IKKE gør!
Læs med her for at for at lære hvordan du kommer dette problem til livs.

Et ”lille” problem

Det er dog ikke altid at Analytics kan spore hele processen.
Der er flere forskellige faktorer, som kan forhindre Analytics i at kunne registrere hele kunderejsen.
Her er nogle af synderne:

  • Fjernelsen af Cookies
  • Apple’s ITP 2.2 update
  • Overlappende enheder

Lad os tage eksemplet fra før

Du søger på din mobiltelefon efter et par nye sko, og finder en fed hjemmeside med et par som er lige dig. Du får ikke købt med det samme, men tre dage senere går du direkte ind på hjemmesiden fra din computer og køber.
Analytics vil derfor registrere dette som to forskellige hændelser fra to forskellige enheder uden nogle former for relation til hinanden, selvom de begge er fra dig.

Gode nyheder

Heldigvis er det ikke altid tilfældet!
Google og de sociale medier er blevet bedre til at kæde kunderejserne sammen.
Er dine besøgende logget ind med samme brugerprofil på flere enheder eller har de accepteret cookie-politikken på hjemmesiden og senere hen vendt tilbage – så kan Analytics sagtens finde frem til konverterings-stien!

Sådan gør du

Og nu til sagen!
Vil du gerne finde frem til dine kunders adfærd fra første interaktion og hele vejen frem til salget, så skal du gøre følgende:

1. Gå ind på din Google Analytics konto (som selvfølgelig er helt korrekt opsat!)
2. Konverteringer/Conversions
3. Multi-kanaltragte/Multi-channel funnel
4. Top-konverteringsstier/ Top Conversion paths
5. Kilde/mediumsti eller Source/medium

I disse to eksempel kan du se hvordan folk kommer ind igennem vores Google Ads annoncering, MEN først køber senere hen igennem andre kanaler som:

  • Facebook
  • Søgemaskiner
  • Emails

Du kan derved finde frem til hvem der assister din helt egen Messi, og hvem som laver alt det hårde forarbejde inden der bliver scoret.
Desuden kan du også se hele den reelle sti, som har ligget forud for dine salg, bookinger og henvendelser.

Vil du tage det hele et spadestik dybere, så kan du også kigge på ’Assisterede konverteringer’ under ’Multikanaltragte’ i ‘Konverteringer‘, som giver et mere overordnet billede af det hele.

 

Så overvej det lige en ekstra gang, før du afskriver en markedsføringskanal helt fra dit repertoire.