fbpx

Vidste du, at en effektiv landingsside kan øge din konvertering med 80%? Når du annoncerer på Google, Facebook eller (indsæt det medie du bruger), så sender du ofte folk til en side på din hjemmeside, når de klikker – Dét er din landingsside. Spild ikke dine annoncekroner. I dette blogindlæg får du min skabelon til en effektiv landingsside.

Tag dine potentielle kunder i hånden med en målbaseret landingsside

Umiddelbart har jeg en stærk tro på menneskeheden, men ikke når det kommer til vores online tålmodighed ???? Dine potentielle kunder bliver nemt distraherede, så der er ingen tid at spilde! Aldrig send dine besøgende ind på en tilfældig side på din hjemmeside, hvor de selv skal tænke. Du vil uundgåeligt få en høj bounce rate.

Tag dine besøgende i hånden og giv dem det, de forventer inde på din landingsside.

Den mest effektive form for annoncering er målbaseret annoncering. Det samme gælder din landingsside. Din landingsside skal være ultra fokuseret på det samme mål, som du har med din annoncering. Et mål kan fx. være bookinger, leads, downloads, opkald, likes eller nyhedsbrevstilmeldinger.

Hvor lang skal min landingsside være?

Længden på din landingsside afhænger af kompleksiteten af dit mål. Hvis dine besøgende skal downloade en gratis e-bog, så er beslutningen om at downloade ikke svær. Hvis dine besøgende derimod skal købe en e-bog, så skal din landingsside imødekomme alle de indvendinger, man typisk vil have, inden man vover at fyre sit betalingskort igennem checkout.

Hvad skal jeg have med på min landingsside?

Tillad mig at kaste en model på banen: AIDA-modellen. Med risiko for at blive sådan rigtig lærer-agtig, så opfrisker jeg lige hvad AIDA står for: A: Attention. I: Interest. D: Desire. A: Action.

Når vi arbejder med landingssider og utålmodige besøgende, så omrokerer vi lidt i AIDA-modellen. Det kommer jeg nærmere ind på.

Helt konkret skal du udarbejde følgende elementer:

Salgselementerne

Call-to-action (CTA) – one to rule them all

Dit CTA er det vigtigste element på hele din landingsside. Det er dit mål. Dit CTA kan være en kontaktformular, et telefonnummer, en booking-formular, nyhedsbrevstilmelding eller noget helt femte.

Du skal gøre det så nemt som muligt for din besøgende at bruge dit CTA.

Modsat AIDA-modellen, hvor action er til sidst, så skubber vi på landingssiden vores CTA helt op øverst.

Faktisk præsenterer vi den besøgende for vores CTA adskillige gange på landingssiden.

Overskrifter og manchetter

Af alt den tid du bruger på at planlægge din landingsside, så skal du regne med at bruge halvdelen af tiden på din overskrift og manchet.

Din overskrift skal sidde lige i skabet. Det er den første krog, der skal fange modtageren og få den til at læse videre eller bruge CTA.

Eksempel på en knapt så appellerende overskrift:

Overskrift: Effektiv anti-age behandling i Korsør
Manchet: Bestil tid i dag

Eksempel på en effektiv overskrift:

Overskrift: Få en 10 år yngre hud på 10 dage, uden at du skal under kniven
Manchet: Vi skræddersyer behandlingen til dig. Få en gratis konsultation

Sense of urgency

Når mennesker er under tidspres, så træffer vi beslutninger hurtigere – logisk nok. Den logik kan du også bruge på din landingsside. Følelsen af urgency (eller et akut behov) er nemlig et kraftfuldt salgsværktøj. Du kender det helt sikkert fra webshops fx.: “Bestil indenfor 1 time og få gratis fragt”.

De fleste mennesker er fornuftige og kritiske. Det betyder, at man lige skal tænke sig om en ekstra gang, tjekke priser, anmeldelser osv., inden man tager beslutningen. Men når der er en tidsbegrænsning på, så er vi hurtigere til at reagere.

Hvis du er en servicevirksomhed, hvordan kan du så tænke en tidsbegrænsning ind?

  • Book en gratis konsultation. Gælder kun i september
  • Spar 15% på din første behandling. Gælder kun ved bookinger i denne uge.
  • Få en gratis *X produkt* med ved behandlinger i juli

Dine USP’er

Det her afsnit skal være kort. Fremhæv tre fordele ved din service eller dit produkt, også kaldt dine USP’er (Unique Selling Points).

Beskriv din service/dit produkt

Man skal selvfølgelig vide hvad man køber, eller skriver sig op til.

Indvendinger

“Din service er lige noget for mig, men …”. Ved du hvilke indvendinger der holder dine potentielle kunder fra at købe? Hvis ja – fedt! De indvendinger kan du med fordel bearbejde på din landingsside.

Billeder

Brug gode billeder på din landingsside. Hvis billederne er professionelle fremstår din virksomhed professionelt. Billeder af dit team eller kunder er med til at højne troværdigheden.

Husk selvfølgelig også dit logo.

Troværdighed og social proof

Kundeudtalelser

Gode kundeudtalelser er et bevis på kvaliteten af dit arbejde. De virker samtidig afvæbnende på nye kunder, der ikke kender dig i forvejen, og som kan have sine betænkeligheder ved at købe af dig.

En god kundeudtalelse beskriver det problem, du løste for din kunde, og de fordele kunden oplevede i processen. Hvis kunden havde betænkeligheder ved at købe i første omgang, hvorfor blev de gjort til skamme?

Nye kunder vil spejle sig i gamle kunder.

Samarbejdspartnere, certificeringer

Samarbejder du med nogle virksomheder eller har du nogle certificeringer? Det vil hjælpe dig med at fremstå mere professionel og troværdig.

Hvem er du

Giv dine besøgende et retvisende billede af dig eller dit team. Hvad gør dig til den bedste indenfor dit felt? Hvilken baggrund har du, og hvad driver dig? Skriv ikke en selvbiografi, men inkluder de ting der er relevant for den service/det produkt, du gerne vil sælge.

Undgå begynderfejl

Din landingsside ser bedst ud på en computerskærm: Når du designer din landingsside, så vil jeg æde min gamle hat på, at du gør det fra en computerskærm. Men har du tjekket hvordan din landingsside ser ud på en mobiltelefon? Det er vigtigt at din landingssides design sidder lige i skabet på en mobilskærm, fordi over halvdelen af alt trafik kommer fra mobile enheder.

Du glemmer at tjekke links og CTA: Det er moment of truth når du har en besøgende på din landingsside. Hvis dine link eller CTA ikke virker, så har du tabt en konvertering. Husk at tjekke alt, inden du begynder at annoncere.

Du har ikke fokus på dine søgeord: Hvis du annoncerer med Google Ads, så er fokus på dine søgeord vigtigt. Brug de samme ord på landingssiden, som du bruger i din Google Ads-annoncering. Det vil give dig bedre resultater.

Når du har en målbaseret landingsside, så er du total klar til at sætte gang i din annoncering. Husk det nu: Vær fokuseret på ét mål i dine annoncer og på din landingsside. Så er du helt sikker på, at du får noget for dine annoncekroner.

Held og lykke med din annoncering.


Louise M Ø Nielsen

Hej! Jeg hedder Louise M. Ø. Nielsen og jeg er medstifter af GenieWords.

Jeg står for strategi, udvikling og partnerskaber sammen med vores fantastiske team. Før GenieWords har jeg arbejdet med digitalisering af små virksomheder i seks år hos IVÆKST og Google Succes Online.

Jeg elsker små virksomheder, og min mission med GenieWords er at gøre online markedsføring nemt og sjovt for alle - uden at det skal koste en bondegård.

All author posts
GENIEWORDS

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København
CVR: 34042063

Vi holder kr. himmelfart lukket torsdag d. 18 og fredag d. 19.

KONTAKT
GenieWords