Du står formentlig med en splinterny og sprød hjemmeside, der er bygget til at skaffe dig nye kunder.

Nu er tiden kommet til, at du skal dele din hjemmeside med dem, som hjemmesiden er relevant for – dine kunder! Jeg mener: Hvad nytter en ny hjemmeside hvis der ikke er nogen, som besøger den?

I den fysiske verden ville du stille et stort fedt skilt ud på gaden foran din butik, for at lokke folk indenfor. Det samme skal du gøre online, og det kan du faktisk gøre uden, at det behøver at koste dig noget som helst.

Her kommer mine fire tricks til gratis markedsføring online.

1. SEO, SEO, SEO

SEO, eller søgemaskineoptimering, er en af de mest effektive måder til at få din hjemmeside til at rangere højt i resultaterne på Google eller andre søgemaskiner. Det er mange penge værd, fordi dine kunder leder efter din service på Google.

God SEO er bl.a. defineret ud fra din hjemmesides struktur, kvaliteten af dit indhold og at andre hjemmesider linker til din hjemmeside. Ikke mindst kan du opnå god SEO ved at fokusere på udvalgte søgeord, som du gerne vil rangere højt på. Søgeordene skal fx. skrives ind i dine tekster, titler og i dine billeders alt-tekster.

Hvis du vil lære om SEO fra bunden, så tilbyder IVÆKST gratis kurser i SEO.

2. Google My Business

Måske har du undret dig over, at nogle virksomheder vises med telefonnummer, billeder, adresse, rutevejledning og blogindlæg i hele højre side, når du søger på Google. Svaret er, at de har en Google My Business og det er gratis for virksomheder.

Kom i gang med Google My Business nu.

3. E-mailmarkedsføring

Bruger din virksomhed e-mailmarkedsføring? Hvis ikke er det bare om at komme ud af starthullerne. E-mailmarkedsføring er den mest effektive og billigste måde at generere salg, kundeleads og trafik til din hjemmeside. Det er en myte, at e-mailmarkedsføring er ved at uddø – faktisk har 66% af forbrugere over 15 år har foretaget et køb baseret på et nyhedsbrev.

Det kræver, at du engagerer dig i at skrive godt indhold, der passer til dine læsere – og til dig! E-mails er personlige. Vis hvem du er.

Hvis du mangler inspiration, så kan jeg virkelig anbefale dig at tilmelde dig Christina Klitsgaards eget nyhedsbrev. Christina er ekspert i e-mailmarkedsføring, og er selvfølgelig også ekspert i at sælge sig selv med e-mails. Måden hun gør det på er drønhamrende inspirerende – også hvis du er en B2B virksomhed.

4. Blogindlæg

Pudsigt at blogindlæg er med på den her liste, nu hvor du sidder og læser mit blogindlæg 😉

Blogindlæg er en eminent måde at vise din læser, at du er ekspert indenfor dit felt. Sørg for at være i øjenhøjde med din læser, og vær ikke bange for at dele ud af din viden, selvom det jo er det du plejer at tage betaling for. Viden er vigtigt for dit salg.

Blogindlæg er også et godt boost til dine sociale medier, fordi du pludselig kan dele andet end pæne billeder og gode tilbud. Det giver dine følgere noget de kan interagere med.

Der er to måder, du kan gå til blogging på: Du kan starte din egen blog på din hjemmeside, eller du kan lave gæsteindlæg på andre blogs.

Start din egen blog: Fordelen peger uundgåeligt tilbage på mit tip nummer 1 – nemlig SEO. Når du skriver om det, du er ekspert indenfor, så bruger du automatisk dine søgeord i dine tekster – og det er guf for søgemaskinerne.

Lav gæsteindlæg på andre blogs: Dine blogindlæg er madding til nye kunder, så kast snøren ud på andre blogs. Fordelen er, at du når ud til nye læsere, og at du får en link fra en anden hjemmeside til din hjemmeside – det er godt for dit arbejde med SEO.

 

Held og lykke med din online markedsføring!