Vi skal påvirkes op til flere gange, inden vi foretager et køb. Men det handler ikke længere om blot at få dine kunder igennem din salgstragt. Du skal holde nøje øje med hvordan dine kunder foretager deres købsbeslutning.

Vi bruger internettet til at finde de informationer, der gør os trygge ved at foretage et køb. I den proces vil din virksomheds online tilstedeværelse blive sammenlignet med dine konkurrenters.

Din virksomheds online tilstedeværelse og omdømme er det eneste forbrugeren kan bedømme din virksomhed ud fra. Det betyder mere end en perfekt beskrivelse af dit produkt eller service på din hjemmeside.

Så hvordan sørger du for, at din virksomheds online tilstedeværelse og omdømme er en-til-en med din professionalisme i den virkelige verden?

Din virksomheds omdømme

60% af forbrugerne vil kigge efter andre alternativer, hvis de ser tre eller flere negative anmeldelser af din virksomhed.

Derfor: Husk altid at opfordre dine glade kunder til at skrive en anmeldelse af din virksomhed. De positive anmeldelser kommer sjældent af sig selv – men det er lige omvendt med de negative kundeudtalelser.

Mange virksomheder begynder først at prioritere at indsamle positive anmeldelser, når den første negative anmeldelse har ramt dem som en iskold lussing (Jeg taler af erfaring).

Skulle du alligevel modtage en negativ anmeldelse, så fat mod. Et fyldestgørende og empatisk svar i en god tone til en utilfreds kunde kan også være positivt for dit omdømme. Det viser nemlig nye kunder, at du ikke er ligeglad med utilfredse kunder, og at du vil gøre alt for at hjælpe dem.

Her kan du samle dine anmeldelser:

  • Trustpilot
  • Facebook
  • Google My Business

Spørg dig selv om du vil prioritere Facebook til at indsamle anmeldelser. Du skal vide, at du kan vælge funktionen fra på din Facebook-side. Det kan du tværtimod ikke med Trustpilot eller Google My Business. Jo flere steder du indsamler anmeldelser, des mere arbejde er der for dig.

Oplevelsen af din virksomhed på hjemmesiden

Du har garanteret prøvet at besøge en hjemmeside med stavefejl, gemt kontaktinfo, lang load-tid og et design, der ikke tilpasser sig din skærm. Hvis du ikke kender virksomheden på forhånd, så efterlader det et sløset førstehåndsindtryk af selve virksomheden. I langt de fleste tilfælde er førstehåndsindtrykket det eneste du har at arbejde med – for de digitale forbrugere er krævende og utålmodige og hurtigt videre til den næste.

Dette skal du arbejde med for at give en god oplevelse på din hjemmeside:

  • Responsivt design der tilpasser sig alle skærme
  • Hurtig loadtid
  • Overbevisende og indbydende branded indhold
  • Gør det nemt at komme i kontakt med dig
  • Inddrag dine kundeudtalelser fra Trustpilot/Facebook/GMB

Glem ikke at gøre oplevelsen god efter et salg også. Glade kunder vil opfordre andre til at handle hos dig.

Din fordel som lille virksomhed er, at du er tæt på dine kunder. Giv dem en personlig oplevelse de vil føle sig trygge i.