fbpx

Nordic Hiit er vant til at indtage deres medlemmers skærme flere gange ugentligt. I uge 9 var det hele landets tur.

Ida Wad deltog i Masterchef-programmerne på TV3, og på DR1 var begge founders på jagt efter investorer i Løvens Hule.

I ugen op til udsendelserne var missionen at få lagt en digital strategi, der skulle konvertere den brede eksponering til betalende medlemmer.

Opgaven:

Hvordan øger vi Masterchef-seernes kendskab til Nordic Hiit, selvom Nordic Hiit aldrig bliver nævnt i udsendelserne?

Hvordan får vi konverteret flest mulige Løvens Hule-seere til betalende medlemmer?

SE NORDIC HIITS PITCH HER

BAGGRUND

Nordic Hiit er et online træningskoncept, hvor man nemt kan komme i form derhjemme med 12 minutters træning. Kernemålgruppen er kvinder i alderen 25-45 år, der vil i god form, og som ikke har tid eller lyst til at træne i et fitnesscenter eller gå til en holdsport.

Nordic Hiit blev i 2013 stiftet af Ida Wad og Christina Dahlgren, og i 2019 er begge iværksættere gået fuldtid i virksomheden.

I november 2018 deltog Ida og Christina i optagelserne til Løvens Hule på DR1, og Ida var med i optagelserne til Masterchef på TV3.

Nordic Hiit tog ikke fra hulen med en investering, og Ida nåede ikke til finalen i Masterchef. Til gengæld havde Ida og Christina lagt i kakkelovnen til landsdækkende eksponering på to af landets mest populære flow-kanaler i den bedste sendetid.

GenieWords har håndteret Nordic Hiits annoncering med Google Ads siden december 2017, samt hjulpet med sparring på tværs af online kanaler.

PROGRAMUDSENDELSER

MANDAG DEN 25/2
Masterchef kl. 18:00 på TV3

ONSDAG DEN 27/2
Masterchef kl. 18:00 på TV3
Løvens Hule kl. 20:45 på DR1

FREDAG DEN 1/3
Masterchef kl. 18:00 på TV3

TIRSDAG DEN 26/2
Masterchef kl. 18:00 på TV3

TORSDAG DEN 28/2
Masterchef kl. 18:00 på TV3

SIGN UPS

I perioden 25. februar-10. marts øgede Nordic Hiit deres medlemsbase med mere end 25%. Det største boost i antallet af nye betalende medlemmer skete dagen efter udsendelsen af Løvens Hule og i den efterfølgende uge. Tilgangen af nye medlemmer har holdt et højt niveau lige siden.

Konverterende kanaler:

Google var den ultimativt største (last-click) kanal til at konvertere besøgende til betalende medlemmer, med både organiske og betalte annoncer. I alt står Google for mere end 60% af alle konverteringer.

Nyhedsbrevet står for mere end 23% af alle konverteringer.

251

Nye betalende medlemmer

765

Nye sign ups til nyhedsbrev

342

Sign ups til 24 timers gratis trial

500

Nye følgere på Instagram

BESØGENDE PÅ NORDICHIIT.COM

Periode: 25. februar – 10. marts

HJEMMESIDE & LANDINGSSIDE

Masterchef på TV3

Udfordringen med Idas eksponering på TV3 var, at udbrede kendskabet til Nordic Hiit, selvom Nordic Hiit aldrig direkte blev nævnt i programmerne.

Nordic Hiit lavede en dedikeret landingsside til Masterchef-seerne. På landingssiden kunne man finde Idas risotto-opskrift fra programmet, samt læse om Ida og hendes baggrund med Nordic Hiit. Formålet med landingssiden var at eksponere nysgerrige Masterchef-seere for Nordic Hiit og få dem til at overveje træning med Nordic Hiit. De besøgende fik også en rabatkode.

Vi fik sluset Masterchef-seerne ind på landingsside gennem målrettet Google Ads-annoncering. Det fortæller jeg mere om senere i blogindlægget.

Løvens Hule på DR1

Det smukke ved Løvens Hule er, at seerne kender produktet inden de googler. Opgaven var dermed at konvertere så mange besøgende som muligt. En konvertering kunne være bliv-medlem, tilmelding til nyhedsbrev og gratis prøveperiode.

På dagen for Løvens Hule og tre dage frem havde Nordic Hiit implementeret en on-site message med Sleeknote, der gav brugeren 25% rabat på den første måned ved tilmelding til nyhedsbrevet.

Server-upgrade

Som trofaste seere af Løvens Hule og habile secondscreeners, vidste vi på forhånd, at de fleste hjemmesider bukker under for trykket fra besøgende, der secondscreener under udsendelsen. Derfor skulle Nordic Hiit’s server have en opgradering. Nordic Hiit engagerede deres udvikler, som lavede justeringer.

Da Nordic Hiit’s pitch rullede over skærmen skete det forventede: Antallet af besøgende på hjemmesiden eksploderede!

Men det værst tænkelige skete også. 3 minutter inde i pitchen gik hjemmesiden ned. Nordic Hiits udvikler var standby, og 3 minutter senere var hjemmesiden back in business.

GOOGLE ADS & MASTERCHEF

Vi skulle have fat i de seere, der var nysgerrige efter at vide mere om Ida.

Hvad gør du, når du er på jagt efter noget?

Du googler!

Derfor satte vi en Google Ads-kampagne op, der skulle fange dem, der googlede Ida. Hver gang nogen googlede “Ida Wad Masterchef”, “Ida fra Masterchef”, (fortsæt selv listen), blev en af annoncerne vist i søgeresultaterne.

I annonceteksterne lavede vi en kobling mellem Masterchef, mad og Nordic Hiit, så historien om Nordic Hiit indgik naturligt på landingssiden. Du kan se annonceteksterne på billedet.

Kampagnen kørte i syv dage fra mandag den 25. februar.

Annoncerne nåede at blive vist over 600 gange, og klikket mere end 200 gange.

Klikprisen var i gennemsnit 2,06 kr.

GOOGLE ADS-ANNONCERNE TIL MASTERCHEF

GOOGLE ADS-ANNONCERNE TIL LØVENS HULE

GOOGLE ADS & LØVENS HULE

I vores Google Ads-kampagne for Løvens Hule tog vi højde for, at seere kunne skrive Nordic Hiit forkert på Google. Ved at vælge modificerede søgeord lykkedes det at få vist annoncerne på trods af stavefejl i søgningen.

Her er nogle af de søgninger, som seerne foretog:

 

Annonceteksterne henvendte sig direkte til Løvens Hule-seere, og lovede dem 25% rabat. Du kan se annonceteksterne på billedet.

Kampagnen kørte i perioden onsdag den 27. februar kl. 19:00-fredag den 1. marts.

Kampagnen var begrænset af det kortvarige udfald på hjemmesiden.

Alligevel opnåede kampagnen 1.903 eksponeringer og 1.005 klik med en gennemsnitlig klikpris på 0,27 kr.

FACEBOOK & INSTAGRAM

På Facebook og Instagram fokuserede Nordic Hiit på retargeting-annoncer. Det vil sige, at for hver gang nogen besøgte nordichiit.com, fik de vist annoncer fra Nordic Hiit på Facebook og Instagram. Annoncerne konverterede de besøgende, som ikke havde tilmeldt sig Nordic Hiit ved deres første besøg.

Ida og Christina postede hver to indlæg på deres egne profiler, samt 2 indlæg på Nordic Hiits facebookside.

Facebook (organisk)

Rækkevidde: 40.000+
Interaktioner: 1.001
Nye følgere på Facebooksiden: Ca. 300

LINKEDIN & HENVENDELSER

Dagen efter udsendelsen af Løvens Hule mødte Ida og Christina ind til en stopfyldt indbakke. Henvendelserne var fra deres netværk, investorer og virksomheder, der gerne ville investere eller indgå partnerskaber med Nordic Hiit.

Ida og Christina har fået ca. 10 direkte henvendelser på LinkedIn og over 50 nye forbindelser. Efter Løvens Hule havde Ida fået ca. 1500 profilvisninger af sin LinkedIn-profil.

HVAD KAN DU LÆRE AF NORDIC HIITS ERFARINGER?

LANDSDÆKKENDE TV

Der er ingen tvivl om, at eksponering i landsdækkende TV er mange penge værd! For en lille virksomhed som Nordic Hiit, har det givet et enormt skub fremad – både ift. kendskab til virksomheden, nye betalende medlemmer, investorer og nye samarbejdsmuligheder.

EKSPONERING UDEN VIRKSOMHEDEN

Hvis du skal medvirke på TV (eller i andre medier) uden at din virksomhed bliver nævnt, så er der stadig noget at gøre. Men det kræver forberedelse. Du kan komme langt med Google Ads, ligesom vi gjorde med Ida i Masterchef.

SERVER-OPGRADERING

Din hjemmeside skal have en opgradering! Hvis du har købt en billig server-løsning, så kan din hjemmesiden med garanti ikke holde til, at tusindvis af besøgende klikker sig ind på samme tid.

MOBILOPTIMERET HJEMMESIDE

Hvordan fungerer din hjemmeside på mobil og tablet? Når folk secondscreener, mens de ser et TV-program, så sker det fra mobil og tablet. En optimal oplevelse kræver, at din hjemmeside er responsiv og loader lynhurtigt. 53% af mobilbrugere forlader dit site, hvis ikke det er loadet efter 3 sekunder. Du kan tjekke din hjemmesides hastighed her.

KONVERTERINGER

Sørg for at have flere metoder til at konvertere dine besøgende, så du kan blive ved med at tale til dem, der udviser interesse for dit produkt eller din service. En konvertering kan være køb, gratis trial, tilmelding til nyhedsbrev, bliv ringet op, book en tid (… fortsæt selv listen med de ting, der er relevant for din forretning). Grunden til at jeg ikke nævner følgere på Facebook eller Instagram som en konvertering er, at du skal eje dine brugere. Når du fx. poster på Instagram, så bliver det ikke vist til alle dine følgere – det bestemmer Instagrams algoritme. Men når du sender et nyhedsbrev, så ved du med sikkerhed, at alle modtager dit nyhedsbrev.

Hvis du har spørgsmål til blogindlægget, så er du velkommen til at chatte med mig her på siden eller finde mig på LinkedIn.

Held og lykke med dit eget TV-eventyr 🙂

 

Dette blogindlæg er skrevet i samarbejde med Nordic Hiit.

Få fire tips til gratis effektiv online markedsføring

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du vores fire tips til hvordan du effektivt kan markedsføre dig online, uden at det koster en krone. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


Louise M Ø Nielsen

Hej! Jeg hedder Louise M. Ø. Nielsen og jeg er medstifter af GenieWords.

Jeg står for strategi, udvikling og partnerskaber sammen med vores fantastiske team. Før GenieWords har jeg arbejdet med digitalisering af små virksomheder i seks år hos IVÆKST og Google Succes Online.

Jeg elsker små virksomheder, og min mission med GenieWords er at gøre online markedsføring nemt og sjovt for alle - uden at det skal koste en bondegård.

All author posts
GENIEWORDS

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København
CVR: 34042063

Vi holder kr. himmelfart lukket torsdag d. 18 og fredag d. 19.

KONTAKT
GenieWords